Schimbarea căminului asupra vârstnicilor poate avea atât un impact pozitiv, cât și unul negativ.
Majoritatea vârstnicilor trăiesc în case independente care, ușor ușor, de-a lungul anilor, devin cămine primitoare, alături de partener sau rude. Pentru orice persoană, nu doar vârstnici, locuinţa depăsește simplul statul de loc și capătă o amprentă personală. Se adună amintirile plăcute, evenimente importante din viață şi semnificaţii personale, intime. De asemenea, locuinţa devine centrul relaţiilor sociale, datorită vizitelor oamenilor dragi.
Seniorii sunt puţin predispuşi la schimbare în general, dar mai ales pentru cei care locuiesc în aceeaşi locuință de mulţi ani. Pentru ei, casa devine parte din propria lor personalitate și existență.
Înainte de a face o schimbare de domiciliu, este nevoie de o perioadă de adaptare. De ce? Deoarece unii vârtsnici sunt înclinați să creadă că mutarea nu este bună, chiar dacă, în realitate, asta ar fi o îmbunătățire considerabilă a vieții lor.
În general, prima reacţie poate fi aceea de a privi aceasta schimbare ca pe ceva negativ. La început, vârstnicii se simt abandonați, iar abandonul este cea mai mare teamă. Cu toate acestea, trebuie să știți că sunt șanse extrem de mari că vârstnicii să se poată adapta surprinzător de bine și rapid la noul domiciliu şi ulterior pot privi această mutare ca o reînnoire a vieții lor. De ce? Ei bine, pentru că, încet-încet, apar beneficiile unui centru pentru seniori, cum ar fi:
Aici la Conac, organizăm constant activități și evenimente relaxante și distractive, tocmai pentru ca bunicii rămână activi și să poată lega relații de prietenie, cum ar fi:
Cu ajutorul unei echipe minunate, alcătuite din medici, asistenți, psihologi, infirmiere și mulți oameni minunați, am reușit să doborâm reputaţia defavorabilă pe care au, în general, căminele pentru seniori. Am creat împreună un centru rezidențial pentru bunici asemenea unui loc de vacanță. Află mai multe despre noi, accesând link- ul https://conaculbuniciiolga.ro/despre-noi/!