Afecțiunea Alzheimer este o boală degenerativă progresivă a creierului, manifestată în special la bunici. Această formă de demență are ca efect incapacitatea bunicilor de a judeca, apariția pierderilor de memorie, îngreunarea limbajului, probleme de concentrare și chiar depresie. Pierderea memoriei este, de obicei, unul dintre primele simptome pe care la are boala Alzheimer.
Afecțiunea Alzheimer este cea mai întâlnită formă de demență. Cu ceva timp în urmă, aceasta era denumită și demență senilă. Demența este o afecțiune frecventă, iar riscul de îmbolnăvire peste vârsta de 65 de ani este de cca 10%. După vârsta de 85 de ani, riscul poate ajunge la 46%.
Dharma Singh Khalsa, Președintele Fundației pentru Prevenirea și Cercetarea Bolii Alzheimer din S.U.A. a propus o abordare mult mai complexă asupra tratamentului bolii Alzheimer, specificând cele mai importante remedii de prevenire a acestei afecțiuni.
Prevenirea și tratamentul bolii Alzheimer încep cu o alimentație corectă. bazată pe cât mai puține grăsimi. Grăsimile sunt principalii factori de risc ai demenței. Grăsimea, mai ales cea animală, contribuie la producerea unor agenți care afectează vitalitatea corpului și duc la pierderi de memorie. Pentru a elimina acești agenți extrem de periculoși, se recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și E. Vitaminele C și E se regăsesc în fructe, legume sau pește.
Pentru prevenirea afecțiunii Alzheimer, se recomandă reducerea nivelului de stres. Stresul, mai ales cel cronic, duce la eliberarea unor substanțe chimice periculoase pentru organism, cum ar fi adrenalina și cortizolul, care duc la pierderi de memorie. Specialiștii recomandă meditația, masajul, rugăciunea sau respirația adâncă, pentru a combate această formă de demență.
Boala Alzheimer poate fi prevenită cu ajutorul exercițiilor fizice. Specialiștii recomandă să depuneți efort fizic cel puțin 20 de minute, de 3 ori pe săptămână. În plus, exercițiile mentale reduc șansele de dezvoltare a bolii Alzheimer cu până la 70%.
Medicamentele potrivite administrate corect, în doze potrivite pot preveni apariția sau dezvoltarea pierderii de memorie.
Conacul Bunicii Olga dispune de servicii complexe pentru bunicii care suferă de această afecțiune și se confruntă cu problema pierderii de memorie. Oferim servicii medicale, consiliere psihologică, regim alimentar personalizat și personal care oferă asistență 24h/7.
Conacul Bunicii Olga are grijă ca cei vârstnici să se simtă ca acasă, să fie supravegheați și să aibă un stil de viață în continuare activ, lucru esențial pentru prevenirea bolii Alzheimer.
Mai multe informații despre afecțiunea Alzheimer puteți găsi și în articolul nostru, https://conaculbuniciiolga.ro/boala-alzheimer-ajuta-ti-bunicii-la-timp-2/.