Boala Alzheimer – Afecțiunea neorologică pe care o au o mulțime de vârstnici în ziua de astăzi. Bunicii au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea face față bolilor inevitabile ce apar odată cu înaintarea în vârstă.
Boala Alzheimer este cea mai cunoscută formă de demență, ce determină treptat pierderi însemnate de memorie și afectează funcțiile mentale. Cu ceva timp în urmă, aceasta era denumită și demență senilă. Pe lângă aceasta, mai există și demență vasculară, demența cu corpi Lewy, demența frontotemporală. Boala începe, în general, să se manifeste după vârsta de 65 de ani, însă sunt și cazuri în care apare încă de la 40-50 de ani.
Alzheimer-ul este o boală care își face simțită prezența treptat, însă, odată cu trecerea timpului simptomele se agravează și își pun amprenta asupra siguranței oamenilor în vârstă. Ei pot ajunge un pericol atât pentru ei înșiși, cât și pentru oamenii din jurul lor.
Cauzele bolii Alzheimer nu au fost încă descoperite de către oamenii de știință. Tot ce se știe este că apare în urma unei deteriorări a creierului. Cu toate că nu ne este cunoscută încă o cauza exactă, există anumiți factori importanți, cum ar fi afecțiunile cardiace, vârsta, loviturile la cap sau gena.
Medicina din zilele noastre nu beneficiază încă de un remediu pentru boala Alzheimer. În momentul în care celulele cerebrale încep să se degradeze, ele nu mai pot fi aduse la starea inițială.
Cu toate acestea, există anumite medicamente care pot ameliora simptomele Alzheimer-ului. Pe lângă acest lucru, este foarte important stilul de viață pe care îl au cei bolnavi. Bunicii au nevoie de ajutorul nostru și de o îngrijire cât mai atentă nu doar din partea familiei, cât și din partea unui personal medical specializat care să îi poată trata așa cum au nevoie.
Din cauza depresiei și lipsei de energie care apar pe parcursul evoluției bolii, persoanele afectate de boala Alzheimer au nevoie de un stil de viață cât mai liniștit, de armonie, fără discuții contradictorii sau probleme cotidiene.
Bunicii au nevoie de ajutorul nostru. Centrul rezidențial pentru bunici este locul potrivit pentru toți cei care au nevoie de sprijin și îngrijire. Conacul bunicii Olga dispune de un personal care oferă asistență 24h/7. Acesta se ocupă de igiena persoanelor în vârstă, ajută la servirea meselor, dar și la activitățile zilnice. Medicamentele sunt administrate conform schemei stabilite de către medic, tot sub asistența personalului. Foarte important este ca măsurile să fie luate cu precauție, iar bunicii care suferă de această boală să fie cât mai rapid cazați.
Conacul Bunicii Olga are grijă ca cei vârstnici să se simtă ca acasă, să fie supravegheați și să aibă un stil de viață în continuare activ, lucru esențial pentru încetinirea procesului bolii.