Este blândă și iubitoare, petrecând timp cu toți bunicii din conac. Pentru că suntem o mare familie. Și ca în orice familie, iubirea necuvântătoarelor completează și întregește portretul familial.
Pentru că avem o curte generoasă, Hanna se simte în largul ei și are suficient spațiu de desfășurare în aer liber, pe timp de zi. Îngrijirea ei este, de asemenea, facilă, pentru că ne împărțim sarcinile și prioritizăm confortul.
La nivel mondial, se practică terapia asistată de animale, în care un animal (de cele mai multe ori, un cățel) special pregătit este parte integrată a procesului terapeutic. Specialiștii în sănătatea mentală fac echipă cu animalele utilitare, iar beneficiile unei astfel de terapii sunt: -stimularea empatiei și a compasiunii
Deși Hanna nu este special antrenată în acest scop, face o treabă minunată! Interacțiunea pozitivă om-animal are multe beneficii în starea de bine a bunicilor.
Hanna este inclusă în activitățile de grup pe care le desfășurăm cu și pentru seniori: fie că vorbim despre ateliere de pictură și/sau desen, activități tematice, ore de lectură, jocuri de societate, sau vizionarea filmelor, Hanna este alături de noi, privind atentă. De asemenea, îi însoțește pe bunici afară, în curte, se plimbă alături de ei și poposește pe terasă, fiind o bună ascultătoare a poveștilor de viață și a amintirilor.
Fiind prezentă zi de zi în viețile noastre, s-au creat adevărate atașamente. Afecțiunea, joaca și momentele simple în compania ei au devenit elementare la conac. Datorită cățelușei, ne-am împrietenit cu jovialitatea, voioșia și bună starea și suntem tare recunoscători pentru aceste aspecte.